Blog

PREMIJERA PREDSTAVE MAČKA U IZVEDBI LUTKARSKE DRUŽINE DND KOPRIVNICA

Lutkarska družina Kopriva Pec Pec Društva naša djeca priredila je još jednu premijeru lutkarske predstave. Ime joj je Mačak, a djeci donosi poruke o važnosti prijateljstva i ljubavi, te o tome koliko je bitno prihvatiti da se u životu ne može uvijek sve dobiti. Prema neobjavljenom djelu „Priča o mačku“ Koprivničanke  Nevenke Habijan, tekst je priredila voditeljica lutkarske družine Tigrena Csik, koja je i autorica stihova za pjesmu „mačak“  kojom predstava završava. Stihove je uglazbio prof. Mihael Kivač, a izvode ga djeca iz zbora Osnovne škole “Đuro Ester”, dok je scenske pokrete lutkara osmislila prof. Olga Vilić.

U predstavi „Mačak“ glume Mia Kramar, Leona Barešić, Helga Haške, Ivan Janeković, Vito Bijač i Adrijan Astaloš, a u izradi lutaka i scene uz Tigrenu Csik sudjelovala je i Ana Nemec.

Premijera predstave namijenjene djeci od tri godine na dalje održat će se u Domu mladih u četvrtak 20. ožujka u 18 sati, a nakon predstave bit će priređen razgovor s autoricom priče Nevenkom Habijan.

Predstava za djecu koprivničkih vrtića na rasporedu je u ponedjeljak 24.ožujka u 10 sati.