Blog

PROMOVIRANA KUHARICA ZA MALE I VELIKE U KOPRIVNICI

Proso, ječam i leća baš su fini kad ih skuhaju stričeki kuhari iz Podravke –jednoglasno su se složili mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica. Svoje tanjuriće napunili su raznovrsnim jelima koje su pripremili Podravkini promotori kulinarstva, a posebno je bila tražena zlevanka od prosa koju će tete kuharice iz vrtića morati uvrstiti na redovni jelovnik.

_MG_4633

U spremanju  jednostavnijih obroka djevojčice i dječaci opremljeni kuharskim kapama i pregačama okušali su se i sami, te prepuni ponosa roditeljima i bakama pokazali svoje kulinarsko umijeće.

_MG_4457

Svima su rekli da vole zdravu hranu, a kako bi svojim roditeljima i bakama olakšali kuhanje kućama su ponijeli knjižicu recepata „Kuharica za male i velike“ koju je priredilo Društvo Naša djeca Koprivnica. Mala kuharica izašla je u okviru projekta Prevencija pretilosti podržanog od akcije „Zdravi grad Koprivnica“,  koja se provodi već 3 godine. Autor recepata je Zlatko Sedlanić specijalist kulinarstva Podravke, a fotografije jela potpisuje Ivan Brkić.  

_MG_4518

Knjižica recepata će biti podijeljena roditeljima predškolaca u Koprivnici, a već sada postoje zahtjevi vrtića iz raznih dijelova Hrvatske da se kulinarske radionice s pripremom jela iz knjižice recepata prirede i kod njih.

_MG_4611