Blog

“Roditelji na zadatku” – održane već dvije javne tribine!

Novi projekt Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske pod nazivom “Roditelji na zadatku” u punom je zamahu! Projekt pruža psiho-socijalnu pomoć roditeljima u odgoju djece putem izlaganja naših stručnjaka na javnim tribinama. Za prvu godinu provedbe ovog projekta na koji smo izuzetno ponosni uključene su tri lokalne sredine a to su Petrinja, Slatina i Gospić.  Operativnom dijelu Saveza DND Hrvatska na provedbi ovog projekta uvelike pomažu voditelji i koordinatori lokalnih Društava “Naša djeca” koji na terenu provode organizaciju samih tribina, te se ovim putem želimo još jednom zahvaliti gospođi Vesni Boltužić iz Petrinje, gospođi Snježani Pačarić iz Slatine i gospođi Sanji Puškarić Delač iz Gospića gdje nam ujedno predstoji i zadnja tribina u ovoj godini provedbe i to 09. svibnja 2019.g.

Javna tribina u Petrinji bila je prva od tri tribine i održana je 28. ožujka 2019.g. dok je tribina u Slatini održana 10. travnja 2019.g. Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću tribina i interesom koji su roditelji i odgajatelji pokazali te nam na taj način pružili podršku i motivaciju za nastavak provedbe.

Naš vrijedan stalan “mobilni tim” stručnjaka koji je prisutan na svakoj tribini obrađuje i educira roditelje o sljedećim temama:

  • Višnja Biti, novinarka – “Kako i zašto učiti o medijima”; moderatorica tribina
  • mr.sc. Marija Hegeduš – Jungvirth, dr. med., pedijatar i subspec. gastroenterologije – “Rast, razvoj i prehrana djece”
  • Ana Raguž, mag. psihologije – “Izazovi roditeljstva – pratimo li korak?”

Uz naš “mobilni tim” stručnjaka na terenu nam se pridružuju i cijenjene stručnjakinje iz Petrinje, Slatine i Gospića i to:

  • iz Petrinje gđa. Martina Boltužić Dževerlija, prof. logoped, s temom “Pažnja! Moje dijete kreće u školu”
  • iz Slatine gđa. Ksenija Vujanović – Juras, prof. psihologije – Izazovi roditeljstva danas”
  • iz Gospića doc.dr.sc. Anela Nikčević Milković, psihologinja – “Učenje vještina učenja”

Kako bi roditelji mogli postaviti specifična pitanja na svakoj tibini postoji kutija naziva “Stručnjaci na zadatku” gdje roditelji mogu odložiti svoja zapisana pitanja, a odgovore u kratkom roku mogu pronaći na našem blogu.

Donosimo vam neke od fotografija iz Petrinje i Slatine gdje su se održale javne tribine projekta i to u odličnoj i stimulativnoj atmosferi. Hvala svim roditeljima, odgajateljima i drugim zainteresiranima koju su do sada posjetili tribine “Roditelji na zadatku” i družili se s nama!