Blog

SAMOBORKE POKRENULE NOVI PROGRAM 123 ŠKOLA

Riječ je o programu namijenjenom predškolarcima –  djeci u godini prije polaska u školu, a posebno je osmišljen i za djecu kojoj je preporučena odgoda upisa u prvi razred. Program se sastoji od igara i aktivnosti za razvoj predčitačkih i čitačkih vještina, grafomotorike, fine motorike, glasovne analize i sinteze, usvajanje abecednog načela.

Rade se vježbe pažnje i koncentracije, vježbe iz sustava Brain Gym s ciljem razvijanja pozitivne slike o sebi, prihvaćanja nesupjeha, poštovanja sebe i drugih, usvajanja prava na pogrešku.

Na ovaj način razvija se emocionalna inteligencija, spremnost na suradnju, upornost i strpljivost, sposobnost zauzimanja za sebe, rješavanja problema, uz razvijanje kulturno-higijenskih navika, stvaranje radnih navika, razvijanja suradnje i empatije. Cilj programa je da se dijete nauči dobro snalaziti među ljudima i vršnjacima, da bude sposobno izraziti i braniti svoje mišljenje, razvijajući društvene osobine empatije i suradnje u zajednici koja mu je važna.

Program su osmislile Marija Mapilele i Branka Hollingsworth, a u izradi programa korištene su ideje, igre i vježbe iz različitih izvora. Sve igre i aktivnosti utemeljene su na višegodišnjoj praksi, provjerene su i njihova primjena ima višestruko pozitivan učinak na razvoj djeteta.

Program 123 škola vodit će Marija Mapilele, dipl. učiteljica razredne nastave i mentorica, supervizorice programa su Bernardica Horvat Petravić, prof. pedagog i mentorica i Marina Brajević Kus, prof.defektolog – logoped. Materijale za rad dizajnirala je ilustratorica Branka Hollingsworth.

Ozbirom na višegodišnje pozitivno iskustvo i stručnost u radu s djecom ovih Samoborki vjerujemo da će novi program postići odličan učinak.

Program će se održavati  jednom tjedno u trajanju od 90 minuta u prostorijama Plavog bora u Kompareovoj 5. Provodit će se u skupini od 10 do najviše 15 djece, a upisi i prijave su u tijeku.

Grad Samobor sufinancirao je ovaj program, a roditelji će platiti participaciju u iznosu od 150 kuna mjesečno. Upisi, informacije i prijave na  info @ plavibor.net (bez razmaka)  ili putem FB stranice Plavi bor.