Blog

ŠKOLSKA OLIMPIJADA U KOPRIVNICI

U partnertvu sa Zajednicom sportskih udruga Grada Koprivnice, Gimnazijom Fran Galović, Srednjom školom Koprivnica i Obrtničkom školom Koprivnica, uz podršku Podravke te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, Društvo naša djeca Koprivnica i ove godine organizira Školsku olimpijadu. Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada održat će se u petak, 18.studenoga u sportskoj dvorani Srednje škole. Okupit će oko 1000 učenika nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, uključujući COOR Podravsko sunce, koji će se cijeli dan natjecati u nizu sportskih disciplina.

Svečano otvaranje natjecanja za učenike prvih i trećih razreda predviđeno je u 9 sati, a natjecanja u atletici, malom nogometu i graničaru trajat će do 11 sati kada slijedi uručenje medalja i pehara. U poslijepodnevnim satima natjecati će se učenici drugih i četvrtih razreda s time da je svečani mimohod predviđen u 14 h, a podjela medalja u 16 h. Tradicionalno malim natjecateljima medalje i pehare uručivati će uspješni koprivnički sportaši.

– Ističu da su iznimno ponosni na ovu tradicionalnu manifestaciju koja na bavljenje sportom potiče svu djecu, dakle i onu koja nisu uključena u rad sportskih klubova. Iz godine u godinu interes za sudjelovanje je sve veći, pa će im se tako po prvi put pridružiti i neke područne škole. Posebna vrijednost Školske olimpijade je što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i koji svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja- ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.
U sklopu Školske olimpijade nastupit će i folklorne i plesne grupe iz škola, s djecom će se družiti i medvjedić Lino, pa će to biti pravi festival dječjeg veselja i sportske radosti.