Blog

SUSRET DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE – “DIJETE U GRADU”

Ovogodišnji Susret Dječjih vijeća Hrvatske upriličen je u četvrtak 27.9. u okviru 6. Međunarodne konferencije “Dijete u gradu/Child in the City”. Organizator Susreta bili su Savez društava Naša djeca Hrvatske u partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a domaćin OŠ Izidora Kršnjavoga u Zagrebu. 

susret_dv12_-_3

Na Susretu Dječjih vijeća sudjelovala su djeca i voditelji iz 18  Dječjih vijeća diljem Hrvatske – iz Dubrovnika, Čakovca, Krapine, Križa, Kutine, Ogulina, Omiša, Opatije, Nove Gradiške, Preloga, Siska, Šibenika, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorica, Vinkovaca, Zaboka, Zagreba-Trešnjevka i djeca iz OŠ Izidora Kršnjavoga.

susret_dv12_-4

Djeca su u radionicama obrađivala teme Konferencije: dječja prava, igra, zdravlje i međugeneracijska integracija te su svoje zaključke zajedno s odraslima iznijeli, u petak zadnjeg dana Konferencije.

susret_dv12_-_1

Fotografije: Mirko Cvjetko

Ovim Susretom djeca iz Hrvatske bila su aktivni sudionici ove međunarodne konferencije te se nadamo da će njihova razmišljanja, ideje i prijedlozi odrasli prenijeti u države odakle dolaze odrasli sudionici Konferencije. 

U ovodnom dijelu Susreta, djecu su pozdravile Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica OŠ Izidora Kršnjavoga, predsjednica Saveza društava Naša djeca Hravatske, prof. dr. sc. Aida Salihagić Kadić, programska voditeljica u Uredu UNICEF-a za Hrvatsku, gospođa Đurđica Ivković te pravobraniteljica za djecu RH, gospođa Mila Jelavić. 

Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima, partnerima, volonterima te gostoprimljivom osoblju i učenicima – domaćinima iz OŠ Izidora Kršnjavoga.