Blog

SVEČANO OBILJEŽAVANJE STATUSA GRAD – PRIJATELJ DJECE U OMIŠU

U Omišu je 17.12.2018. održano svečano obilježavanje statusa Grad – prijatelj djece. Program svečanosti su osmislili: Katarina Pupačić, viši stručni suradnik za gospodarstvo u Upravnom odjelu za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Omiša uz pomoć Petra Buljevića, ravnatelja Centra za kulturu Omiš i Matee Brstilo, predsjednice Društva „Naša djeca“ Grada Omiša.
Okupljenima su se obratili gradonačelnik Grada Omiša, Ivo Tomasović, dipl.oec., dječja gradska vijećnica Rina Bilić i Renata Jurčević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Omiš, kojoj je Gradonačelnik uručio „Pohvalu za Naj akciju 2018. godine“ pod nazivom „Moje prvo ljetovanje“.
Tekstualnom i slikovnom prezentacijom obogaćenom i nastupom djece prikazano je i zašto je Grad Omiš – prijatelj djece dobitnik statusa. To je ujedno bio i središnji dio proslave koju su uveličali: mažoretkinje iz Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš, klapa „Bepo“ i zbor Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš u izvođenju hrvatske himne na početku svečanosti, te himne OŠ „Josip Pupačić“ Omiš na kraju svečanosti, djeca Udruge roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama „Prijatelj“ u glazbenoj izvedbi božićne pjesme, Dječje kazalište Harlekin s voditeljicom Ivanom Gioveom Župom u izvedbi točke „Adventske svijeće“, učenice Osnovne glazbene škole „Lovro pl. Matačić“ odjel gitare s mentorom Nenom Munitićem u glazbenoj izvedbi u ritmovima tanga, djeca Dječjeg vrtića Omiš, odjeljenje „Galeb, s glazbenom točkom, učenici Osnovne škole „ 1.listopada 1942.“ Čišla i Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš, s recitacijom, te Kulturno umjetnička udruga „Mosor“ iz Gata s folklornim nastupom. Nakon službenog dijela uslijedio je prigodni domjenak za sve prisutne.

Post a comment

I accept the Privacy Policy