Blog

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA Djeca OKO nas – To je naše, na to smo ponosni

Jučer, 5. rujna 2023. u 18 sati u Etnografskom muzeju  otvorena je izložba fotografija Djeca OKO nasTo je naše, na to smo ponosni.

Na svečanom otvorenju nastupile su mlađa i srednja dječja skupina KUD-a Nova zora iz Donje Lomnice. Otvorenju su nazočili brojni gosti, iz različitih dijelova Lijepe naše. Nakon prigodnog obraćanja ravnateljice EMZ-a dr. sc. Zvjezdane Antoš i prof. dr. sc. Aide Salihagić Kadić, predsjednice Saveza DND Hrvatske, okupljenima su se obratili autorica koncepta izložbe, Katarina Bušić, muzejska savjetnica i sam autor fotografija putopisac i fotograf Saša Pjanić.

Za kraj protokolarnog dijela brojne je okupljene pozdravila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, gđa. Željka Josić, dr. med.

Izložba je ostvarena u suradnji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Etnografskoga muzeja, i nastavak je prošlogodišnjeg uspješno realiziranog projekta Djeca OKO nas  kojim se, s novim konceptom, predstavljaju fenomeni baštine i kulturnog identiteta različitih krajeva Lijepe naše. Autor fotografija je poznati i nagrađivani hrvatski fotograf i putopisac Saša Pjanić.

Za vrijeme trajanja izložbe održat će se prezentacijske radionice na teme hrvatske kulturne baštine za učenike zagrebačkih osnovnih škola.

Izložba je otvorena do 17. rujna 2023. (ulaz slobodan).

Realizaciju izložbe sufinancirali: Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz bespovratnih sredstava udrugama u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u šk.god 2022./2023. i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu posebnog cilja Sudjelovanje djece u odlučivanju na lokalnoj, regionalnog i nacionalnog razini.

Fotografije: Mirko Cvjetko