Blog

SVIBANJ PROTKAN AKTIVNOSTIMA U DONJEM MIHOLJCU

Priredba za Majčin dan, obilježavanje Međunarodnog dana obitelji kroz biciklijadu i posjet  zubaru za medvjediće-sve su to aktivnosti koje su zaokupile DND-ovce  kroz mjesec svibanj.

Majčin dan obilježili su 10. svibnja 2015. priredbom na kojoj su nastupila djeca polaznici radionica –starija i mlađa plesna skupina, engleska skupina i zbor. Osmijehe brojne publike izmamili su prigodnim recitacijama, pjesmom i plesom, a poseban i najveći pljesak išao je najmlađima –plesnoj skupini Princeze.

31.svibnja 2015. proveli su  u prirodi igrajući se zajedno s njihovim najdražima. Sunčano i toplo vrijeme išlo im je na ruku pa su  krenuli s parkirališta dječjeg vrtića ˝Pinokio˝ do izletišta Stara Drava gdje su popili sok i odmorili te se vratili nazad do livade ispred prostorija DND-a. Moramo napomenuti da su  imali pratnju policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac koji su službenim biciklima predvodili biciklijadu i pazili da sve protekne u najboljem redu. Pri povratku su upozorili okupljene građane kako sigurno i pravilno sudjelovati u prometu biciklom te podijelili edukativne letke. Dok su se vozili, njihovi  vrijedni članovi su ispekli palačinke i pripremili vodu i domaći sok od bazge kako bi mali biciklisti skupili snage za igre koju su uslijedile. Za svaku pojedinu igru (KIKE ROBE, GLAZBENE STOLICE, SLIJEPI MIŠ, KOLICA,UBACI U KUTIJU, VOŽNJA NA VREČAMA) dodijeljene su medalje pobjednicima. Bilo im je predivno jer su  vidjeli da su uživali i roditelji i djeca u igrama koje inače možda nemaju priliku igrati. Nakon igara, djeca su svoje medvjediće mogla odvesti na pregled kod doktora zubara koji ih je savjetovao kako i kada prati zube te ih darivao prigodnim poklonima.

Zahvaljuju se  svim volonterima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovih aktivnosti.