Blog

U BJELOVARU POVODOM NATJEČAJA “SVI IMAMO PRAVA” DODIJELJENJE NAGRADE

U ponedjeljak, 21.11.2016. godine održana je svečana završnica likovnog i literarnog natječaja „Svi imamo prava“, kojeg je objavio Dječji forum Bijeli vitezovi Bjelovar, povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava. S likovnim i literarnim natječajem „Svi imamo prava“, koji je uvršten u projekt: Bjelovarski festival dječjih prava, članovi Dječjeg foruma željeli su  potaknuti osim likovnog i literarnog stvaralaštva, svojih  malih prijatelja, i promišljanje o dječjim pravima te želju da zajedno s njima, upućuju odrasle, ali i svoje vršnjake, kao i širu lokalnu zajednicu na važnost poštivanja dječjih prava.

Prema broju pristiglih radova, vidljivo je da su mališani uz pomoć svojih mentora i mentorica puno razgovarali o dječjim pravima, jer im motivacije u izradi svojih radova nije nedostajalo. Pristiglo je sedamdesetak likovnih radova i dvadestak literarnih uradaka s područja cijele naše županije, ali i šire. Stručna komisija odabrala je 19 likovnih radova i 6 literarnih radova. Svi nagrađeni autori dobili su priznanja i nagrade, a njihovi mentori zahvalnice. Autori najboljih radova odabrani su po kategorijama: predškolska dob; 1 i 2. razredi, 3 i 4. razredi te učenici s posebnim potrebama.

U svakoj kategoriji odabran je naoriginalniji rad, čiji je autor dobio titulu „Sretno dijete“. Likovni rad, učenice Petre Višćević 2.d razreda IV. OŠ Bjelovar nalazi se na svim priznanjima i zahvalnicama. Sponzor nagrada bila je Školska knjiga.