Blog

U NAŠICAMA PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA “TAJNA” DUBRAVKE PAĐEN FARKAŠ

Dana 29.4.2015. u 11 sati predstavljena je u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice  slikovnica „Tajna“ zavičajne književnice Dubravke Pađen Farkaš.

Mlada ritmička skupina i Dramska skupina Društva Naša djeca Našice osmislile su mali igrokaz na temu predstavljene slikovnice „Tajna“.  Učenici  Osnovne škole Dore Pejačević i djeca Dječjeg vrtića „Zvončić“ vodili su zanimljiv razgovor s autoricom i ilustratorom, likovnim umjetnikom Draženom Jerabekom o tajnama i raznim strahovima kroz koja djeca prolaze.  Napeto su slušali priču te ju komentirali s književnicom i ilustratorom.

Dubravka Pađen-Farkaš autorica je više slikovnica za djecu, među kojima je i nagrađena “Gospodin Otto i stari naslonjači” nagradom Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu 2011. godine. Osim „Tajne“ i „Gospodina Otta i starih naslonjača“, Dubravka Pađen Farkaš autorica je i „Male zvijezde“, „Djevojčice i ptice“  i slikovnice „Nije me strah“.  Ravnateljica Knjižnice, Blaža Pavlović Radmanović zahvalila se svima na dolasku i pozvala djecu  u Knjižnicu gdje si mogu posuditi predstavljenu slikovnicu „Tajna“ kao i sve ostale.

Ovom manifestacijom Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice želi promicati čitanje među djecom i mladima, te razvijati navike korištenja knjižnice i njenih sadržaja kroz cijeli život, potičući pri tome kod djece naviku i užitak u čitanju.