Blog

VESELO FINALE NIVEA PROJEKTA NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

Jučer, 8.12.  je održana završna svečanost NIVEA projekta Neka odrastanje bude dječja igra u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. Društvo Naša djeca Prelog je u svojim prostorijama ugostio Magdalenu Mlinar Blaić iz NIVEA-e, prof. Snježanu Krpes iz Saveza DND-a Hrvatske, urednicu Zbornika „Poruke djece odraslima“ prof. Kseniju Rožman te druge goste iz Saveza i NIVEA-e . Predstavljen je novoopremljeni kutak za igru Geppettov kutak snova koji je uređen i opremljen uz pomoć vrijedne NIVEA donacije. Osim DND-a Prelog, svoje prostore su uz pomoć NIVEA donacije opremili i uredili DND Opatija, DND Zabok, DND Križ i DND Našice čime je više od 500 djece diljem Hrvatske dobilo bolje uvjete za provođenje slobodnog vremena kroz igru, kreativne aktivnosti i sport.

Picture 058

Djeca iz Dječjeg vijeća Grada Preloga i Dječjeg foruma „Sanjari“ upriličila su ovaj važan događaj prikladnim pjesmama o djeci i prijateljstvu, mislima o Međimurju i Prelogu kao i filmom o Gradu Prelogu prijatelju djece i samom projektu „Geppettov kutak snova za djecu“.

Geppettov kutak snova Društva Naša djeca Prelog opremljen je novom peći koja će omogućiti održavanje kreativnih radionica za djecu tijekom zimskih mjeseci te novim ormarima, sagom, stolicama, stolovima, panoima, igračkama i didaktičkim materijalom.

Picture 082

 

“Uz pomoć NIVEA donacije DND Prelog dobio je mali kutak snova koji zadovoljava sve dječje potrebe i želje te omogućuje kvalitetnije uvjete za igru, druženje i kreativne aktivnosti. Naši volonteri će od sada imati ugodniji prostor za rad sa stotinjak djece koja sudjeluju u aktivnostima DND-a Prelog, a nadamo se da ćemo od sada moći i povećati broj naših korisnika”, izjavila je Brankica Mezga, predsjednica DND-a Prelog.

“Ovim projektom koji je dio globalne inicijative ‘NIVEA – stalo nam je do obitelji’ željeli smo dati svoj doprinos ostvarenju punih potencijala djece i mladih diljem Hrvatske potičući njihov rast i razvoj kroz igru. Vesela dječja lica i pozitivne emocije koje smo osjetili danas u Prelogu uvjerile su nas da smo u tome uspjeli”, rekla je Magdalena Mlinar Blaić, brand manager iz Beiersdorfa.

Ispred Saveza društava Naša djeca Hrvatske prisutne je pozdravila Snježana Krpes, organizacijska i programska savjetnica naglasivši:

„U ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske i osnovnih Društava Naša djeca diljem Hrvatske zahvaljujemo što je NIVEA odabrala za ovaj projekt Savez društava Naša djeca Hrvatske i osnovna Društva Naša djeca u gradovima i općinama, prepoznavši nas kao odgovorne i vrijedne partnere koji su opravdali njihovo povjerenje. Bez entuzijazma odraslih članova volontera i djece iz Društava Naša djeca, koja su sudjelovala u projektu, zatim uspješne suradnje Saveza i Dialog-komunikacija u koordinaciji projekta, javnosti koja je glasovala za nagrađene projekte Društava Naša djeca, kao i djece koja su nam iz cijele Hrvatske poslala svoje poruke i crteže u akciji „Poruke djece odraslima“ cjelokupan projekt „Neka odrastanje bude dječja igra“ ne bi bio tako uspješan na opće zadovoljstvo svih. Od srca hvala svima koji su nam to omogućili, a vjerujemo da NIVEA donacija od 150.000,00 kuna je višestruko dugoročno ulaganje u djecu, njihovo slobodno vrijeme i igru.“

Predstavljen je zbornik poruka djece odraslima: NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA

Poruke djece odraslima je tradicionalan akcija Saveza društava Naša djeca i osnovnih Društava Naša djeca. Akcija je uključena u projekt Neka odrastanje bude dječja igra te su se najmaštovitije i kreativnije poruke osim tradicionalnim putem prikupljale i na web stranici www.nivea.hr gdje su zainteresirani mogli upisivati svoje poruke, stajališta i mišljenja svojih najmlađih i najmilijih.

 Picture 064

Prikupili smo gotovo 1000 poruka u kojima su djeca na poseban i iskren način otkrila svoja razmišljanja o obitelji, ljubavi, igri, prijateljima i svijetu koji ih okružuje, a 202 najoriginalnije i najmaštovitije poruke uvrštene su u Zbornik.

“Objavljujući ovaj jedinstveni Zbornik, postali smo bogatiji za pregršt dječjih riječi, misli, maštanja, istina o nama odraslima, kao i o svijetu u kojem živimo viđenom iz dječje perspektive. Zahvaljujem svoj djeci koja su nam otkrila svoje svjetove kao i tvrtki NIVEA koja je prihvatila igrati se s djecom omogućivši im ovim projektom pravo na igru i odrastanje”, izjavila je prof. Ksenija Rožman, urednica Zbornika.

URUČENE SU I ZAHVALNICE ZA NAJAKCIJE

Picture 046

Iskorištene je prilika pa su ovom prilikom uručene i zahvalnice za Naj-akcije 2014 Gradu Prelogu a to su :

Zmajarski klub Rode Naj-akcija: Dječje radionice ZK „Rode“ i RTL Kockice i DV Fijolica i DND Prelog za Naj-akciju „Prelog za djecu Gunje“.

Naj-akcije su projekti osmišljeni, organizirani i provedeni od strane djece, usmjereni na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici. Djeca vijećnici su ti koji detektiraju problem te osmišljavaju projekt kako ga riješiti. Naj-akcija je ukupno bilo  55 iz 40 gradova i općina, a Povelje za uzorno provedene i originalne akcije za djecu dobilo je 22 grada/općina. Natječaj se raspisuje u okviru akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

O projektu Neka odrastanje bude dječja igra

NIVEA je pokrenula projekt društvene odgovornosti Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. U sklopu projekta NIVEA je donirala 150.000,00 kn Savezu društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) i Društvima naša djeca (DND) za provođenje projekata koji potiču dječji razvoj putem igre.