Blog

ZAKLJUČILI SMO PROSLAVU 70. GODINA DJELOVANJA ZA DJECU PROJEKCIJOM NA ZAGREBAČKIM FONTANAMA

Zagreb, 16. prosinca 2020. – Posebnom projekcijom na zagrebačkim fontanama i postavljanjem online izložbe „Igra je dječje pravo“ svečano zaključena proslava 70. rođendana najveće i najstarije organizacije za djecu u Hrvatskoj – Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Zaigranu slavljeničku izložbu „Igra je dječje pravo“ čini više od 500 kreativnih radova s motivom broja 70 u širokom rasponu od crteža i pjesmica do pekarskih proizvoda i lego kockica, a građani je mogu posjetiti i razgledati na web stranici savez-dnd.hr.

Sve generacija građana, od predškolaca do baka i djedova iz više od 60 velikih i malih mjesta širom Hrvatske, sudjelovalo je u rođendanskom javnom natjecanju u stvaralaštvu koje je trajalo do kraja studenog ove godine. Nakon 9-dnevnog glasanja na društvenim mrežama natjecanje je zaključeno te su proglašeni dobitnici u svim dobnim kategorijama:

  1. Predškolska dob: DV Bedekovčina, DV Pahuljica iz Murskog Središća i DV Pčelica
  2. Osnovnoškolska dob: Cindy Bingula, Ilona Samardžija te rad 3.C. OŠ Braće Radić
  3. Srednjoškolska dob: Marija Carletta Horvatin, Chiara Trupčević i Emma Oršanić
  4. Mladi: Iva Hrženjak, Bojan Iličić i Ana Šokčević
  5. Roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine: Zorana Geržinić, Sanja Hrženjak i Goran Prodan
  6. Bake i djedovi: Ljiljana Šanjek, Vera Raguž i Dajana Jerčinović

Posebnost ovog natjecanja je da će svi dobitnici primiti osobni dar vodećih hrvatskih umjetnika među kojima su Mia Dimšić, Zoran Ferić, Damir Hoyka, Željka Klemenčić, Ivanka Mazurkijević, Ida Prester, Mario Kovač, Kristian Novak, Roman Simić, Sanja Pilić, Silvija Šesto, Zijah Sokolović, Božidar Prosenjak te Radojka Šverko.

Obilježavanje 70 godina djelovanja Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a provedbu aktivnosti u sklopu te obljetnice su podržali Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb, Gradovi i općine-prijatelji djece, Jadran – Galenski laboratorij, Tekstilpromet, Ipsos, Press Clipping, Outdoor Akzent, HŽ infrastruktura i Re:public.