Blog

ZIMSKE RADOSTI U DRUŠTVU “NAŠA DJECA” SLATINA

Dječji kutak „Veseli sat“ Slatina

Tijekom prosinca u Dječjem kutku „Veseli sat“ Slatina vladao je blagdanski ugođaj. Djeca su postala sobovi, a potom i vilenjaci – pomagači Djeda Mraza. U sjajnim dječjim očima zasjalo je i čarobno božićno drvce.

Siječanj, najhladniji zimski mjesec, postao je poznat po utrci snježnom stazom kojom su vozili vješti skijaši, skijašice i bob vozači.

Što je zima bez snjegovića? Prstići mališana postali su snjegovići koji su naučili brojiti do pet na engleskom jeziku uz pjesmicu o pet malih snjegovića.

Polaznici „Veselog sata“ pružili su potporu rukometašima u Francuskoj. Izrađivali su navijačke rekvizite, navijali, zaigrali rukomet na nov način i osvojili zlatne medalje. Podršku našim rukometašima u Francuskoj pogledajte na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=TMCpFUpCeno&feature=share

Dječji kutak „Veseli sat“ ogranak Josipovo

Zimski ugođaj posjetio je mališane Dječjeg kutka „Veseli sat“ ogranak Josipovo. „Veseli sat“ Josipovo svijetlio je dugo u noć jer su dječica svojim ručicama stvorila svijećnjake. Kreativno osmišljenom radionicom E nastali su eskimi koji u hodali po snježnom prostranstvu i recitirali zimsku brojalicu. Uskoro je bijeli snijeg bio zamijenjen šarenilom. Rezuckanjem i lijepljenjem kutijica i papira nastao je šareni vlakić kojim su se mališani igrali. Čitali su slikovnice o vlakiću, plesali i zapjevali novu pjesmicu „Juri, juri vlak.“

Dječji kutak „Veseli sat“ ogranak Nova Bukovica

Sredinom prosinca čarobno svjetlo sv. Lucije unijelo je duh Božića među djecu i roditelje  Nove Bukovice, a božićne pjesme privukle su svojim zvukom mnogo djedica s crvenom kapom – Djed Mrazova.

Zima je stigla, a s njom i Olaf – omiljeni lik iz crtića oživio je. Mališani su postali Olaf i otplesali svoj zimski ples.

Osjetivši jaku zimu, polaznici su brinuli o svojim malim prijateljima – pticama. Potaknuti pričom o ptičicama i dječaku vrijedne ruke bukovačkih mališana izrađivale su šarene hranilice za ptice kako ptice tijekom zime ne bi bile gladne.

Uz zimsko raspoloženje, kazališno-glumački sat posjetio je lutak Brčko Čarapić koji je tijekom radionice dobivao sve više čarapastih prijatelja. Djeca su postala glavni glumci pozornice.

Dječji kutak „Veseli sat“ ogranak Novi Senkovac

U prosincu je Dječji kutak „Veseli sat“ ogranak Novi Senkovac posjetio policajac Kristijan. Poučio je djecu i roditelje da uvijek trebaju vezati pojas tijekom vožnje automobilom, a tijekom vožnje biciklom nositi kacigu. Čitanjem slikovnice „Neobična želja“ saznali su da je Djed Božićnjak skoro izgubio poklone za djecu jer ih nije pričvrstio pojasom, stoga su odlučili izraditi svoju slikovnicu želja, nazvavši ju „Snježni Senkovac.“ Slikovnicom su svima poželjeli puno sreće i ljubavi, a Djed Božićnjak je na vrijeme dostavio sve poklone.

No, ima li išta ljepše nego primiti čestitku u blagdansko vrijeme? Izrađujući šarene božićne čestitke i pjevajući vesele božićne pjesmice, mališani su shvatili da Božić brzo dolazi u njihovo selo. Uskoro je „Veseli sat“ posjetio veliki plastični snjegović sa svojim malim prijateljima snjegovićima. Ni izrada sanjki nije izostala ove godine.

Tik-tak, tik-tak, na radionici je zakucao veseli sat izradom šarenih satova.

Simboličnim paljenjem adventskih svijeća na gradskom trgu obilježen je Advent u Slatini. Svojim nastupima Advent su uljepšali polaznici svih dječjih kutaka Društva „Naša djeca“ Slatina.

Dječji doček Nove godine organiziran je na slatinskom gradskom trgu s polaznicima „Veselog sata“ Slatina te u Dječjem kutku u Josipovu, Novoj Bukovici i Novom Senkovcu. Plesom, pjesmom i veseljem mališani su zakoračili u novu 2017. godinu.

28. siječnja polaznici „Veselog sata“ Josipovo i Slatina hrabro su pohitali na slatinsko skijalište Tominac sanjkati se i skijati. Zimsko druženje uz pečene kobasice i topli čaj pod nazivom Snješkograd organizirala je Turistička zajednica grada Slatine u suradnji sa Skijaškim klubom Slatina i Društvom „Naša djeca“ Slatina.