Blog

FUNDRAISING – VAŽNA AKTIVNOST ODRŽIVOSTI SAVEZA DND HRVATSKE

Članovi Izvršnog odbora Saveza DND Hrvatske i članovi Stručne službe prisustvovali su radionici “Izrade strateškog plana prikupljanja sredstava Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske od 2021. do 2023. godine”.

Radionica se sastojala od tri dijela od kojih je prvi bio u online okruženju 6. lipnja ove godine dok su druga dva dijela održana sa sudionicima uživo od 7. lipnja do 8. lipnja u Zagrebu.

Stručne edukatorice Mladenka Majerić i Tamara Tomažić Varga koristile su svoje golemo iskustvo i stručna znanja kako bi približile cijeli složeni proces prikupljanja sredstava predstavnicima udruge. Polaznici radionice su kroz kreativan rad educirani o FR alatima, kanalima i ciljevima.

Prema analizi stanja onih područja udruge koji su vezani za FR aktivnosti uočen je ogroman potencijal „fundraising-a” udruge u traženju podrške za ostvarivanje planiranih FR ciljeva i humanitarnih donacijskih kampanja udruge.

Savez DND Hrvatske prema istraživanju Ipsosa ima visoku vidljivost koja je zadnjih godina u porastu u Hrvatskoj a što je dobra početna pozicija za otvaranje FR kanala prema građanima i poslovnom sektoru. Istraživanje pokazuje da građani imaju veliku želju za potencijalnu donaciju programu i aktivnostima Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ što se može objasniti velikom potrebom građana da pomognu najranjivijim skupinama djece, dok se Akcija “Gradovi i općine – prijatelji djece” nalazi odmah na drugom mjestu što još jednom ističe njen veliki značaj.

Rezultat provedene radionice izrada je do jeseni ove godine prvog strateškog plana prikupljanja sredstava za trogodišnje razdoblje koji je usmjeren na aktivnosti prikupljanja sredstava od građana i tvrtki budući da Savez ima već postavljenu strukturu financiranja svojih aktivnosti putem natječaja na lokalnoj i nacionalnoj razini te od EU fondova.

Savez DND Hrvatske kao neprofitna organizacija kroz svoju misiju bavi se određenim problemima u društvu a koji su vezani uz dobrobit djeteta. Bitan dio rješenja su donatori koji su ključni jer svojom potporom omogućavaju da zajedno ostvarimo promjenu na bolje. Upravo stvaranje dobrih odnosa s donatorima koji tada dugoročno podržavaju programe i akcije udruge ključno je u postizanju pozitivne FR kulture organizacije.

Donatori se vežu uz jasno komuniciranu viziju, misiju i vrijednosti organizacije što su naše edukatorice i naglasile kroz radionicu.

Puni entuzijazma te osnaženi novo stečenim znanjima za FR aktivnosti zajedno krećemo u trogodišnje razdoblje fundraisinga!

Edukacija je provedena u okviru Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Zahvaljujemo Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj na podršci u realizaciji radionice.

Post a comment

I accept the Privacy Policy